dimecres, 28 d’octubre del 2009

Un minut i nou segons

Vota PSOE. Por el cambio, així acaba el vídeo que va presentar el partit socialista a les Eleccions Generals del 1982. Aquestes imatges amb una durada d'un minut i nou segons ajudaren a canviar el curs de la història en aquest país aquell 28 d'octubre ara fa, ni més ni menys, que trenta anys. Fins i tot formen part de l'imaginari col.lectiu dels més joves perquè les han vist milers de vegades a la televisió.

Tanmateix, molt pocs recorden que, qui fou President del Govern, Felipe González, dies abans de guanyar per majoria absoluta va estar a Massalavés i, des de l'Ajuntament, es va adreçar als damnificats de la pantanada. Fou una vesprada freda amb un cel que tenia el color de tots els grisos i entre un núvol de persones va aparéixer ell.

En arribar a la Sala d'Actes, on no cabia una agulla, el soroll de la multitud es va convertir en un aclaparador silenci en dècimes de segon i, aleshores, fou, quan va fer aquell parlament breu però intens que passarà a la menuda història del nostre poble. I tot això va ocórrer quasi a les fosques perquè la central d'Alzira va quedar feta mal be per el temporal i no teníem llum.

I tu? Quin record guardes d'aquells dies?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada